Need more info about a product or service? Contact us now! 

Contact us

Matexpo 2023: Wat je zeker niet mag missen op deze feestelijke 40ste editie!

Matexpo 2023 | 6 tot en met 10 september in Kortrijk Xpo (België)

De wereld van de bouw en zware machines evolueert in een verbazingwekkend tempo. Voor bedrijfseigenaren, ondernemers en liefhebbers op dit gebied is het cruciaal om voorop te blijven lopen. En dat is waar Matexpo 2023 in het spel komt. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van Matexpo, zijn rol in de bouwsector, de diverse deelnemende bedrijven, zijn geweldige reputatie en waarom het bijwonen van dit evenement een game-changer is. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, Matexpo 2023 is een evenement dat je niet wilt missen.

Versus-Omega staat met haar product Under-cover op Matexpo in Hal 4, Stand 437b. 

Klik hier om je te registreren voor GRATIS tickets voor Matexpo en breng ons een bezoekje op Matexpo 2023!

Een kijkje in de geschiedenis van Matexpo

Matexpo is niet zomaar een vakbeurs; het is een erfenis. Geboren in 1981 als een bescheiden regionale bijeenkomst in het schilderachtige Belgische stadje Kortrijk, is Matexpo uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd evenement. Het begon als een platform voor lokale bedrijven om hun producten en diensten op het gebied van de bouw en zware machines te presenteren. In de loop van de tijd breidde de beurs zijn horizon uit en verwelkomde exposanten en bezoekers van over de hele wereld.

De sector Matexpo floreert

Matexpo is actief in een sector die de ruggengraat vormt van de infrastructuurontwikkeling: de bouw en zware machines. Als uw bedrijf zich bezighoudt met de bouw, of het nu gaat om het bouwen van huizen, wegen, bruggen of het beheren van grote industriële projecten, Matexpo is op maat gemaakt voor u. Dit evenement is de plek waar de beste mensen uit de branche komen om innovaties te delen, ideeën uit te wisselen en waardevolle verbindingen op te bouwen.

Een divers scala aan bedrijven

Wat Matexpo echt boeiend maakt, is het gevarieerde aanbod aan bedrijven die hun stempel drukken op het evenement. Het is als een bruisende marktplaats voor alles wat met bouw en zware machines te maken heeft. Hier is een glimp van de soorten bedrijven die u tegenkomt:

 • Machinefabrikanten: deze industriële reuzen presenteren het nieuwste op het gebied van zware machines en uitrusting, van grondverzetmachines tot kranen en nog veel meer. Het is waar geavanceerde technologie en praktische toepassing samenkomen.
 • Software-innovators: moderne bouwprojecten zijn sterk afhankelijk van technologie, en softwareontwikkelaars bij Matexpo bieden oplossingen voor projectmanagement, ontwerp en meer.
 • Leveranciers en distributeurs: Van beton en staal tot veiligheidsuitrusting en gereedschappen, leveranciers bij Matexpo leveren de essentiële zaken die nodig zijn om bouwprojecten soepel te laten verlopen.
 • Consultingexperts: gespecialiseerde adviesbureaus bieden inzicht in alles, van projectmanagement tot duurzaamheid, en helpen bedrijven bij het omgaan met complexe uitdagingen.
 • Financiële instellingen: banken en financiële adviseurs die gespecialiseerd zijn in bouwprojecten en uitrustingsfinanciering staan klaar om oplossingen op maat te bieden.
 • Overheidsvertegenwoordigers: regelgevende instanties zorgen voor de veiligheid en naleving binnen de bouwsector, en hun aanwezigheid op Matexpo houdt iedereen op de hoogte.

Waaraan Matexpo zijn geweldige reputatie heeft verdiend

Matexpo heeft om verschillende redenen zijn naam in goud gegrift binnen de bouw- en zware machinesector:

 • Innovatieshowcase: Bij Matexpo is innovatie de sleutel tot succes. Het is de plek waar je getuige kunt zijn van baanbrekende technologieën en ideeën die de toekomst van de industrie vormgeven.
 • Networking Nirvana: De beurs biedt een uniek platform om te netwerken met collega's, potentiële klanten en partners. Deze verbindingen kunnen leiden tot samenwerkingen die het potentieel hebben om uw bedrijf te transformeren.
 • Een schat aan inzichten: Matexpo biedt waardevolle inzichten in markttrends, opkomende technologieën en veranderingen in regelgeving. Op de hoogte zijn is essentieel voor het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen.
 • Hands-on ervaring: Heeft u ooit een enorme kraan van dichtbij willen zien of geavanceerde machines willen bedienen? Met Matexpo kunt u precies dat doen en een praktische ervaring bieden als geen ander.
 • Educatieve seminars: Matexpo organiseert regelmatig seminars en workshops gepresenteerd door experts uit de industrie. Deze sessies zijn een goudmijn aan kennis die uw vaardigheden en begrip kunnen vergroten.
 • Wereldwijd bereik: Met bezoekers en exposanten uit alle hoeken van de wereld is Matexpo uw toegangspoort tot wereldwijde bekendheid, wat mogelijk deuren opent naar internationale zakelijke kansen.

Waarom je Matexpo 2023 niet mag missen

Dus waarom zou u Matexpo 2023 in uw agenda zetten? Dit zijn de dwingende redenen:

 • Blijf voorop: Matexpo is het hart van de bouw- en zware machine-industrie. Als u daar aanwezig bent, blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en innovaties, waardoor u een voorsprong op de concurrentie krijgt.
 • Breid uw netwerk uit: het gaat niet alleen om wat u weet, maar ook om wie u kent. Met Matexpo kunt u in contact komen met marktleiders, potentiële klanten en partners die de toekomst van uw bedrijf vorm kunnen geven.
 • Ontgrendel kennis: woon seminars, workshops en discussies bij geleid door experts uit de industrie. De kennis die u opdoet, kan een game-changer zijn voor uw bedrijfsstrategieën.
 • Test voordat u investeert: Probeer machines en apparatuur ter plaatse uit en zorg ervoor dat ze aansluiten op de behoeften van uw project. Het is een risicovrije manier om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen.
 • Ontdek nieuwe leveranciers: ontdek een breed scala aan leveranciers en distributeurs. Het vinden van nieuwe partners kan leiden tot kostenbesparingen en efficiënter projectmanagement.
 • Think Global: Met een wereldwijd publiek biedt Matexpo de kans om internationale markten en partnerschappen aan te boren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Conclusie

Tot slot is Matexpo 2023 meer dan een evenement; het is een kans. Het is uw toegangspoort tot innovatie, netwerken, kennis en wereldwijde verbindingen in de bouw- en zware machinesector. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, Matexpo heeft iets van onschatbare waarde te bieden. Zet het in je agenda en bereid je voor op een transformatieve ervaring op Matexpo 2023 in Kortrijk. Dit is uw moment om uw bedrijf opnieuw te definiëren en vol vertrouwen de toekomst van de bouw in te stappen. #Matexpo2023 #ConstructionInnovation #Netwerkingopportuniteit #innovatie

Bezoek de stand van Under-cover by Versus-Omega in Hal 4, Stand 437b

 

Share this page


This website uses cookies to make your browsing experience easier on this website.
Click here for more info.